Vestuviniai žiedai ir graviravimas: praktiniai patarimai

vestuviniai žiedaiVestuvinių žiedų graviravimas – gana populiari ir dažna tradicija ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje kitų Europos valstybių. Graviravimas dirbiniams suteikia unikalaus žavesio ir švelnumo, t. y. jaunieji jaučiasi nešiojantys ypatingus žiedus, liudijančius jų meilę ir atsidavimą. Žinoma, dirbinių graviravimas reikalauja atsakomybės ir planų apgalvojimo – juk vestuviniai žiedai jūsų pirštus puoš visą likusį gyvenimą, todėl turite atsižvelgti į savo poreikius ir elgtis atsakingai.

Kas graviruoja žiedus?

Apsilankę juvelyrinių dirbinių parduotuvėje ir išsirinkę pageidaujamus žiedus, pasidomėkite, ar jūsų pasirinkta įmonė teikia graviravimo paslaugas. Jei ne, paklauskite, ar jus aptarnaujantis konsultantas gali rekomenduoti patikimą graviruotoją-juvelyrą. Be to, ne visi vestuviniai žiedai gali būti graviruojami, todėl pasikonsultuokite minėtuoju aspektu.

Kiek laiko užtrunka graviravimas?

Žiedų graviravimas gali būti atliekamas vos per dešimt–dvidešimt minučių arba pareikalauti kelių savaičių. Viskas priklauso, nuo konkretaus juvelyro darbo tempų. Bet kuriuo atveju, šiuos darbus planuokite iš anksto, kad vėliau netektų gailėtis. Labai atidžiai, kelis kartus patikrinkite savo užsakymą. Neapdairi jūsų klaida, palikta graviruojamo teksto pavyzdyje, gali būti neištaisoma, t. y. žiedą, ant kurio bus neteisinga vestuvių data ar netaisyklingi jaunųjų vardai, teks nešioti visą gyvenimą.

Kokia yra graviravimo kaina?

Graviravimo kaina priklauso nuo to, kokį tekstą ir kiek simbolių norėsite graviruoti. Kainą lemia ir jūsų pasirinktas graviravimo būdas, t. y. graviruoti galima ranka arba naudojant automatizuotas mašinas. Tiesa, daugelis juvelyrinių dirbinių salonų siūlo nemokamas graviravimo paslaugas.

Ką graviruoti ant žiedo?

Vestuviniai žiedai graviruojami pačiais įvairiausiais simboliais, inicialais, įvairių kalbų frazėmis ir gilios prasmės žodžiais. Pasitarkite su partneriu, ką norėtumėte išgraviruoti ant savo žiedų. Graviruojamas tekstas gali būti vienodas arba vienas kitą papildantis (pvz., ant nuotakos žiedo yra pageidaujamos frazės pradžia, ant jaunikio žiedo – minėtosios frazės pabaiga). Vienas dažniausių jaunųjų pasirinkimų – vestuvių datos graviravimas. Tai ne tik mielas simbolis, bet ir praktiškas sprendimas, t. y. galėsite būti visiškai tikri, kad nepamiršite savo metinių. Vienas modernesnių sprendimų – pasirinktos vietos koordinatės, t. y. ilguma ir platuma teritorijos, kurioje susitikote, susižadėjote ar susituokėte. Juvelyrai rekomenduoja graviruoti mylimųjų vardus ar pirmųjų raidžių inicialus. Šis mielas prisiminimas vers jus nusišypsoti kiekvieną kartą, pažvelgus į vidinę (ar išorinę) žiedo pusę. Dar vienas sprendimas – citatos apie meilę, ištikimybę ir buvimą kartu. Itin dažnai minėtosios frazės graviruojamos lotynų kalba. Graviruoti galima ir mėgstamos dainos ar eilėraščio žodžius, jei minėtieji posmai jums yra svarbūs ir reikšmingi.

Įrašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *